8 problemet shëndetësore që çdo grua mund t’i ketë

2019-08-15 në ora 20:05

Gati tre nga katër gra të reja shmangin kontrollat tek gjinekologu kur është e nevojshme sepse janë në siklet.

Rreziqet e vaginës

Vagina është një lloj i inflamacionit që mund të shkaktojë kruajtje, erë, shkarkesë dhe dhimbje. Tamponët, sapunët dhe lubrifikantët mund të shkaktojnë baktere joinfesktuese. Prandaj sigurohuni të përdorni produke natyrale, pa aromë dhe lani butësisht me ujë dhe sapunë natyral.

Sikletet për shkak të thatësisë vaginale

Çdo grua di se mund të përjetojë thatësi vaginale. Kjo thatësi është e bezdisshme dhe shkaktohet nga një çekuilibër hormonal, ndoshta për shkak të menopauzës, lindjes së fëmijës ose ushqyerjes me gji.

Rreziku nga cistat

Mos u shqetësoni, cistat zakonisht largohen me kalimin e kohës.

Rreziku nga të brendshmet e ngushta dhe sintetike

Brektë e mëndafshta janë të lëzetshme por rezulton se veshja e të brendshmeve të ngushta mund të shkaktojë fërkime dhe nxehtësi të cilat më pas kultivojnë një rritje të baktereve dhe mund të shkaktojnë infeksion.

Era e keqe për shkak të ushqimit që hani

Është e vërtetë që aroma e pjesëve intime mund të ndikohet nga ajo që hani.

Rreziku nga infeksionet e transmetuara seksualisht

Në të gjithë botën, më shumë se një milion njerëz kontraktojnë një sëmundje të transmetuar seksualisht çdo ditë.

Problemet e shkaktuara nga qimet pubike

Është konsideruar tërheqëse në shumë kultura të jesh pa flokë në vaginë, por depilimi, këputja dhe rruajtja mund të shkaktojë qime të cilat me vështirësi largohen.

Rreziku i vulvodnisë

Nëse vuani nga volvodnia, atëherë e dini se nuk është gjithçka në kokën tuaj. Profesionistët mjekësorë thonë se kjo manifestohet me dhimbje të mëdha rreth vulvës. Shpesh mund të ndodhë gjatë ushtrimeve ose aktiviteteve intime./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *