8 aktivitete relaksuese që iu ndihmojnë të përballeni me stresin gjatë pandemisë së koronavirusit

2020-04-06 në ora 21:32

Nëse aktualisht po kaloni një karantinë të detyrueshme ose distancim shoqëror të vetë-imponuar për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së koronavirusit, me siguri keni parë postime në internet se si kjo është koha e përsorur për të marrë jetën tuaj në dorën tuaj.

Ndërsa përqendrimi në produktivitet është i dobishëm për disa, shumë prej nesh po përpiqen ta bëjnë atë vetëm gjatë këtyre kohërave stresuese dhe nuk marrin shumë këshilla se si ta përmirësojnë vetën, transmeton Gazeta Shneta.

Ka shumë aktivitete që mund të iu ndihmojnë të ndjeheni më të qetësuar gjatë kësaj kohe. Të gjithë kemi të bëjmë me një situatë mbijetese, qpftë ajo emocionalisht, ekonomikisht ose fizikisht.

Meditim

Aplikimet e meditimit janë një mënyrë e arritshme për të krijuar një regjim të mendjes në jetën tuaj të përditshme. Praktika e argumentimit mund të jetë e dobishme gjtë këtyre kohëve stresuese dhe ju nuk keni nevojë të mbani seanca të gjata. Ndonjëherë, mjaftojnë 5 minuta.

Ngjyrosni

Librat për ngjyrosje kanë qenë të njohura deri vonë. Ngjyrosja është një veprimtari e thjeshtë dhe e përsëritur që do të iu ndihmojë të shkëputeni nga cikli pafund i lajmeve. Ju gjithashtu mund të shkarkoni aplikacione të ndryshme në telefon për të ngjyrosur.

Lexoni

Tani me siguri nuk është koha për të lexuar “Anna Karenina” ose për të lexuar ndonjë post-modernist. Por është koha e duhur për të lexuar ndonjë roman të thjeshtë.

Thurni me grep

Thurja me grep nuk është vetëm për gjyshet më. Thurja është shumë e vështirë dhe zhgënjyese për të marr gjatë një situate tashmë zhgënjyese. Nëse tashmë nuk keni një grep dhe fije grepi në pjesën e pasme të disa sirtarëve mund të porosisni një çantë për filletarët në internet. Ka me mijëra video dhe udhëzues të dobishëm në YouTube për të mësuar se si të qendisni.

Enigmë

Së bashku me fëmijët mund të krijoni enigma të ndryshme nga pjesët që keni. Por, gjithashtu mund të shkarkoni aplikacione të ndryshme për enigma në internet.

Gatuani

Pregaditja e ushqimit ndonjëherë ndjehet si punë e përditshme por mund të jetë një mënyrë për të eksperimentuar dhe ndjerë një sens të vogël të arritjes. Gatimi madje mund të jetë krijues dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u përqendruar në diçka të thjeshtë.

Kopshtari

Këto ditë, pasi edhe pranvera po ofrohet mund të merreni me rregullimin e kopshtit tuaj dhe mbjelljen e luleve.

Shkruani

Gjithçka që iu nevojitet është një letër dhe një stilolaps dhe disa ide. Gjithashtu mund të shkruani edhe mendimet dhe shqetësimet tuaja dhe pastaj të reflektoni mbi to. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *