6 gjëra që janë vërtetuar se janë të rrezikshme gjatë shtatzënisë

2018-06-14 në ora 19:18

Zakonisht udhëzimet e shtatzënisë tregojnë për ato gjëra që lejohen dhe ato që nuk lejohen derisa jeni shtatëzënë dhe pas saj. Ju e dini që keni nevojë për të ngrënë dhe për pije, kështu që duhet t’i bëni ushtrimet e përshtatshme me gjendjen tuaj, pa rrezikuar të voglin tuaj brenda jush.

Por ka shumë gjëra që udhëzuesit e zakonshëm të shtatzënisë ja kanë huqur, këtu janë disa:

Foshnja juaj nuk mund të presë që të ushqehet me qumësht të gjirit, dhe jeni shumë të etur për të përgatitur sa më mirë që foshnja të ushqehet në mënyrën më të mirë, duke i ndërruar pozitat me të cilat e ushqeni foshnjën tuaj.

Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por lëngjet e frutave mund të mos jenë të mira gjatë shtatzënisë për shkak të përmbajtjes së sheqerit në to. Ajo që ju duhet të dini është se të hani fruta është gjithmonë më mirë se lëngje pasi ato janë të larta në sheqer dhe kanë sasi të ulëta të fibrave. Prandaj, ato rrisin nivelet e sheqerit në gjak. Konsumi i tepërt i lëngjeve të frutave mund të çojë në diabet gestational, shkruan MumJunction, transmeton Gazeta Shneta.

Fjejtja në anën tuaj të majtë është pozicioni më i rekomanduar gjatë shtatzënisë. Mund të jetë e vështirë të jesh në njërën anë dhe mund të dëshironi të ndryshoni pozicionin tuaj. Ju mund ta bëni këtë, me kusht që të shmangni gjumin në shpinë.

Nëse jetoni në vende të ftohta gjatë transportit, mund të ndjeni dëshirën e një batanije elektrike, por nivelet e ulëta të fushave elektromagnetike të prodhuara në batanije elektrike mund të jenë të dëmshme për fetusin tuaj./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *