6 gabimet më të mëdha shëndetësore që i bëjnë gratë në të 40-tat

2020-03-20 në ora 23:01

Nëse i keni kushtuar vëmendje shëndetit tuaj në të njëzetat dhe tridhjetat tuaja, vitet e 40-ta nuk janë gjë e madhe dhe nuk është kurrë vonë për të arritur në rrugën drejt shëndetit më të mirë.

Ndërsa trupi i një gruaje gjatë të 40-tave të saj, metabolizimi ngadalësohet dhe estrogjeni mund të fillojë të venitet, transmeton Gazeta Shneta.

Kujdesuni për sytë tuaj

Ashtu siç kujdeseni për pjesën tjetër të trupi, sigurohuni gjithashtu të kujdeseni për sytë dhe vizionin tuaj. Të ashtuquajturi “syri i thatë” mund të jetë një çështje për gratë në të 40-tat e tyre, mbase për shkak të zhvendosjes së hormoneve ose shikimit në ekranin e kompjuterit gjatë gjithë ditës.

Edhe nëse keni pasur vezion të përsosur gjatë gjithë jetës tuaj, mos u bëni kokëfortë. Të 40-tat mund të iu gjejnë të lexoni me syte për shkak të presbyopisë, një ndryshim normal i lidhur me moshën që e bën të vështirë të përqendroheni në objektet afër.

Tabletat për kontrollin e lindjes

Është e vërtetë që pjelloria bie me moshën, por nëse jeni aktiv seksualisht dhe nuk doni të mbeteni shtatzënë mos bëni gabimin të mendoni se duhet t’i ndërpreni ato.

Jini të vetëdijshëm për densitetin e kockave dhe masën e muskujve

Përbërja e trupit tuaj mund të ndryshojë falë ndryshimit të hormoneve. Nëse pak më shumë yndyrë në bark në 40-tat iu shqetësoj mund të luftoni përsëri. Por, kini kujdes se çfarë hani. Të 40-tat janë një kohë e shkëlqyeshme për të siguruar që keni një nivel të shëndetshëm të vitaminës D dhe se po merrni të paktën 1000 mg kalcium në ditë.

Kontrollim i rregulltë i gjirit

Megjithëse udhëzimet federale rekomandojnë kontrollimin e gjirit duke filluar nga mosha 50 vjeç dhe çdo dy vjet pas kësaj, Shoqëria Amerikane e Kancerit rekomandojnë memografi vjetore duke filluar në moshën 40 vjeçare.

Gjumi është një prioritet

Fondacioni Kombëtar i Gjumit rekomandon të rriturit nga 25 deri në 64 vjeç të marrin shtatë deri në nëntë orë gjumë gjatë natës, megjithëse disa njerëz kanë nevojë për gjashtë orë ose disa për 10 orë çdo natë.

Kontrollohuni për diabet

Pasi të keni arritur 45 vjeç, duhet të flisni me mjekun tuaj për kontrollimin e diabetit të tipit 2 duke përdorur një test të thjeshtë të glukozës. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *