5 rregulla emocionale për të qenë prindër të mirë me fëmijët tuaj

2019-08-13 në ora 18:30

Jeta si prind fillon me njëfarë frike. Jo për ndonjë arsye tjetër, përveçse nuk dëshironi të bëni gabime.

Megjithatë, gjërat shpejt vendoen në vendin e vet, duke ju lënë kohë të lezetshme të kaloni me të vegjëlit tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Bëhu fëmijë

Mbi të gjitha, ju si prind keni një mundësi për të qenë edhe një herë fëmijë. Me fëmijën tuaj, ju rizbuloni botën përmes syve të tyre dhe zemrave dhe mendjeve të pafajshme, plot surpriza dhe çudi të vërteta. Ata janë të mahnitur me faktet më të thjeshta, të joshura nga bota, mahnitur nga e zakonshmja dhe e magjepsur nga gjithçka.

Bëhu vetja, ti do të jesh heroi i saj/tij

Një hero për një fëmijë, nëna apo babai në fund të ditës është njerëzor dhe i gabueshëm. Kjo është krejtësisht në rregull. Ndërsa një baba mund të përpiqet të bëjë të pamundurën për të pasqyruar një hero, ai do të përjetojë gjendjen e pashmangshme njerëzore, e cila do të thotë të jesh nervoz, i pasigurt dhe i pavendosur.

Jepni kohë gjërave

Kaloni kohë cilësore me fëmijën tuaj. Kjo në vetëvete do t’i flasë shumë fëmijës tuaj. Kalimi i kohës do të thotë githashtu përvoja të përbashkëta që do të çojnë në forcimin e lidhje midis babait dhe fëmijës.

Pranojeni

Pranimi i fëmijëve tanë në çdo aspekt të jetës së tyre individuale është dhurata e dytë që një baba mund t’i japë fëmijës së tij. Nga vitet formuese, kur zgjedhjet, preferencat dhe anasjelltas janë duke u modifikuar për më vonë në vendime tradicionale serioze si në lidhje me arsimin, karrierën dhe martsën, pranoni gjithçka.

Sigurisht këto rregulla vlejnë për të dy, vajzat dhe djemtë. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *