5 gjëra që i ndodhin vaginës tuaj pasi të keni lindur foshnjën

2020-02-08 në ora 18:31

Jeta juaj ndryshon pasi të keni një fëmijë.

Secila grua do të pësojë ndryshime pas lindjes dhe askush nuk do të jetë saktësisht njësoj pas lindjes së fëmijës, transmeton Gazeta Shneta.

Vagina juaj mund të jetë më e gjerë

Pasi të nxirrni jashtë diçka në përmasat e një shalqiri, është normale që muskujt e legenit tuaj të relaksohen dhe të humbasin pak. Kjo mund të bëjë që vagina juaj të jetë më e lirshme, veçanërisht në vitin e parë të lindjes.

Mund të thahet

Tharja vaginale është një nga ankesat më të zakonshme nga nënat e reja. Ushqyerja me gji shkakton që nivelet e estrogjenit të bien dhe mungesa e estrogjenit mund t’i bëjë disa vagina më të thata.

Mund të ndjehet si e lënduar

Lindja e foshnjes mund të jetë e ashpër për vaginën dhe indet përreth mund të lotojnë.

Ngjyra mund të ndryshojë

Mos u shqetësoni, e gjithë ngjyra e vaginës tuaj do të ndryshojë gjatë lindjes.

Do të keni shkarkim dhe gjak

Pavarësisht nëse keni lindur me prerje cezariane ose në mënyrë natyrale, vagina do të nxjerrë diçka nga mitra e quajtur lochia, një kombinim i gjakut, mukusit dhe lëngut. Kjo zakonisht pas gjashtë javës mbaron. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *