5 gabimet e zakonshme që i bëjnë gratë në vaginë gjatë verës

2019-08-13 në ora 19:32

Duke pasur parasysh që 75% e grave kanë të paktën një infeksion vaginal gjatë jetës së tyre, që mund të jetë vaginiti, cerviciti ose UTI.

Është e rëndësishme që të kujdesemi për vaginën tonë. Nëse jeni të prirur të merrni infeksione në vaginë, rreziku për të marrë një rritet më shumë gjatë verës me rritje të temperaturave, transmeton Gazeta Shneta.

Vishni rroba të ngushta

Rrobat e ngushta mund të duken mirë gjatë verës, por këshillohet të qëndroni larg veshjeve shtrënguese dhe gjithashtu rekomandohet të mos qëndroni ulë në periudha të gjata.

Preparatet e ndryshme për ta pastruar vaginën

Ju ndoshta keni dëgjuar këtë edhe më parë dhe është e vlefshme gjatë gjithë vitit, veçanërisht gjatë verës. Vagina juaj vetëpastrohet, nuk keni nevojë për gjëra shtesë.

Veshja e olloshkave sanitare

Tamonët shpesh herë ju mbajnë të thatë dhe pa lagështi dhe rrisin bakteret. Mos harroni t’i ndrroni ato edhe më rregullisht se zakonisht.

Veshjet nga materialet e ndryshme

Këshillohet të keni të brendshme të pambukut kur bëhet fjalë për të brendshme verore.

Heqja e qimeve pubike dhe larja në pishinë

Heqja e flokëve pubike duhet të bëhet të paktën 24-48 orë para se të shkoni në pishinë ose në plazhë./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *