5 Benefitet e seksit

2017-12-05 në ora 13:58

Nëse kërkoni në Google dicka rreth seksit, gjtihçka mund të gjeni janë: Riprodhimi. Por, i ndarë nga arsya e riprodhimit, kënaqësisë dhe intimitetit, ekzistojnë shumë benefite të tjera që vijnë nga ai, shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Benefitet e seksit:

  • Përmirëson imunitetin: Seksi një apo dy herë në javë duket se është frekuenca kryesore që e rritë sistemin imunitar, nga studimi i Raportit të Psikologëve
  • Është mirë për zemrën: Aktivitetet fizike që e ushtrojnë zemrën janë të mira për shëndetin tuaj.
  • Ulë tensionin e gjakut: Hulumtimi nga Universiteti Shtetëror i Miçigenit gjeti se seksi kur jeni më në moshë ulë rrezikun për tension të lartë të gjakut.
  • Lehtëson dhimbjet: Kokëdhimbja mund të jetë shpesh arsye për ti ikur seksit. Sidoqoftë, para se të merrni ilaçe, neurologët ju këshillojnë që aktiviteti seksual mund të lehtësojë dhimbjen e kokës që vjen si pasojë e ndonjë lloji të migrenës.
  • Përmirëson gjumin: A keni probleme të flini natën? Aktiviteti seksual është ajo çfarë doktorët rekomandojnë. Mungesa e gjumit është një problem shëndetsor nacional. Seksi mund të ju ndihmojë të arrini orët e dëshirueshme të gjumit nga 7 deri në 9 orë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *