40 ditët e lehonisë, gjithçka që një grua duhet të dijë

2018-09-08 në ora 07:25

Ishte njëherë një grua e cila kishte lindur foshnjën e saj të tretë, dhe ishte shumë e lodhur pas lindjes dhe kishte marrë edhe plagë mjaft të rënda. Por ajo kishte edhe dy fëmijë më të rritur të cilët kishin nevojë për kujdes, derisa burri ishte në punë, kjo nënë vendosi që të mbledh forcat dhe të marrë karrocën dhe së bashku me fëmijët të shkojë në dyqan.

Koncepti i lehonisë është mjaft i përhapur në kulturën tonë. Në shoqëritë perëndimore, gratë duhet të rifillojnë ditët e zakonshme të detyrave të tyre dhe nganjëherë disa orë pas lindjes.

Dhe jo, shtatzënia nuk është një sëmundje. Por ju e dini çfarë? Ndoshta duhet të ngadalësohet nga një fëmijë. Ndoshta ne nuk duhet të zhytemi drejt në të gjithë jetën e vërtetë aq shpejt pasi të lindim, transmeton Gazeta Shneta.

Në fund të fundit, shpërndarja është e vështirë për trupin e njeriut. Shumë gra kanë mbetur me plagë; shumica prej nesh kanë gjakderdhje. Duhet kohë që hormonet e shtatzënisë të vendosen poshtë, duke na lënë të lodhur dhe të cenueshëm.

Qëndrimi në shtëpi për një muaj është domosdoshmërisht i rëndësishëm, por mendoj se kujdesi dhe mbështetja e ofruar në një vendbanim është një ide e mrekullueshme. Kur kujdesemi dhe mbështesim dikë, ne tregojmë se i vlerësojmë ato.

Pra, praktikat e lehonisë i nderojnë gratë, duke njohur dhe vlerësuar punën e vështirë të shtatzënisë dhe lindjes. Dhe kjo është e rëndësishme, sepse nënat duhet të nderohen./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *