4 komplikimet e zakonshme të shtatzënisë që mund të ndodhin tek gratë në vitet e 30-ta

2020-04-06 në ora 15:35

Vitet e 30-ta zakonisht janë një kohë e shkëlqyeshme.Por, të paturit një fëmije në të 30-tat mund të rezultojë gjithashtu disa komplikime.

Të mbeteni shtatzënë në të 30-tat nuk është një veprim i pamundur, megjithëse mund të hasësh pak më shumë vështirësi shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Në mënyrë të ngjashme, të mbetesh shtatzënë në të 30-tat, të bën të prirur për komplikime të caktuara, siç janë:

1)Lindja e parakohshme

Lindja e parakohshme është kur puna fillon para 37 javëve të shtatzënisë. Kjo është padyshim një ndërlikim serioz, sepse lindja e fëmijës tuaj shumë herët mund të rezultojë në komplikime shëndetësore dhe vonesa zhvillimore.

2)Diabeti Gestacional

Gratë që mbeten shtatzënë në të 30-tat, kanë shanse më të larta për të zhvilluar diabetin gestacional; në fakt, mund të ndodhë në pothuajse 3 deri në 5% të të gjitha shtatzënive. Kjo do të thotë që ato mund të kishin nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë, edhe pse më parë ishin normale.

3)Preeklampsia

Preeklampsia është një ndërlikim potencialisht i rrezikshëm i shtatzënisë, që zakonisht karakterizohet nga presioni i lartë i gjakut dhe dëmtimi i mundshëm i sistemeve të tjera të organeve. Shenja të tjera përfshijnë ënjtje të duarve dhe këmbëve, vjellje dhe dhimbje koke, ndryshime në shikim dhe gulçim gjithashtu.

4)Shtatzënia ektopike

Kjo vlen kryesisht për gratë që janë në moshat 35 deri në 44 vjeçare, me anë të së cilës veza e fekonduar ngjitet në një vend tjetër përveç mitrës. Duke vepruar kështu, veza nuk mund të zhvillohet siç duhet, dhe për këtë arsye, duhet të trajtohet./GazetaShneta/

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *