10 shenjat që tregojnë se fëmija ka ndaluar rritjen në bark

2018-06-14 në ora 20:46

Mbajtja e një foshnje në barkun tuaj është një nga përvojat më interesante, por edhe më të vështira të jetës së një gruaje. Ka kaq shumë pyetje që shfaqen kur një fëmijë është konceptuar. Dhe ankthi është përtej shpjegimit.

Shumë gra humbin gjumin për shqetësimet dhe dyshimet që krijohen gjatë shtatëzanisë. “A është fëmija im në rregull?” “A janë të gjitha pjesët e trupit dhe organet që zhvillohen në mënyrën se si duhet?” “A është fëmija të marrë të gjitha ushqimet që kërkon?”

Mjekët fillojnë të kërkojnë rrahje zemre të foshnjës me një Doppler kur nëna është në tremujorin e saj të parë. Zemërimi mund të dëgjohet sa më shpejt që nga 9 deri në 10 javë, që është kur fëmija kthehet nga embrioni në fetus, transmeton Gazeta Shneta.

Gonadotropina e njeriut korionike është një hormon i shtatzënisë i prodhuar vetëm në gratë shtatzëna. Është ky hormon që testi i shtatzënisë në shtëpi zbulon për të treguar rezultate pozitive të shtatzënisë.

Nëse diagnoza IGUR sugjeron që fetusi në mitër të jetë më i vogël se sa pritej, kjo është një çështje shqetësuese. Në një rast të binjakeve, një fetus mund të vuajë nga IGUR ndërsa të tjerët mund të jenë mirë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *