10 gjëra që askush nuk ju tregon rreth prerjes cezariane

2018-08-11 në ora 19:06

Nëse keni planifikuar për një operacion cezarian, praktikuesi juaj ka gjasa të kalojë mbi atë se si ka gjasa të zbresë para ditës së lindjes së foshnjës.

Nëse ky nuk është rasti, megjithatë, mund të shkoni në duke pritur që të dorëzoni në mënyrë vaginale por përfundoni me një prerje cezariane. Në të vërtetë, një në tre gra lind nga ky lloj operacioni sepse është më e sigurt për të dy palët nënën dhe fëmijën.

Sido që të jetë, ka disa gjëra që nuk mund të prisni të ndodhin gjatë procedurës. Njohja për sa vijon nuk do të ndryshojë kirurgjinë tuaj, por duke pritur që ata të mund të marrin disa ankthe nga ajo.

Do të visheni… vetëm për t’u zhveshur. Sigurisht, ju do të vendosni një varje kirurgjikale para se të shkoni në operim.

Ju mund të jeni të lidhur. Disa spitale do të frenojnë krahët tuaja mbi shpatullat tuaja dhe larg nga trupi juaj, në mënyrë që të mos ju lejojnë të merrni poshtë për të marrë fëmijën nga eksitimi, transmeton Gazeta Shneta.

Stafi mund të flasë për gjëra të rastësishme. Ka një shans të mirë që ju do të dëgjoni vetëm ekipin tuaj kirurgjik duke thirrur numra ndërsa numërojnë instrumentet. Por ju mund të dëgjoni për shfaqjen më të fundit që ata po shikojnë në HBO.

E gjithë kjo bërtitje nga mjekët dhe infermieret që po ndjekin mund të duket disi shqetësuese. Por nëse mjekët tuaj janë të heshtur, përpiquni ta mendoni atë si një gjë të mirë. Realiteti është, ata e dinë se është një punë e madhe dhe këto lloj reagimesh tregojnë se ky operacion është diçka që ata kanë bërë shumë herë dhe ata janë të relaksuar.

Gjithçka do të bëhet e qetë. Sapo fëmija juaj të vihet në krah, çdo frikë që po përjeton ka të ngjarë të zhduket./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *